holder

 

Schunck* Talk Alexander Römer + Frank Havermans
17 April 2018 Schunck* Heerlen

Vanaf april 2018 pakt SCHUNCK* uit met een sprankelend nieuw lezingenprogramma. In de TALKS gaan twee gasten met een contrasterende achtergrond in gesprek over hun rol als kunstenaar, schrijver, expert, politicus,… in relatie tot actuele thema’s in de samenleving.

Elke TALK zoekt de grenzen op tussen diverse disciplines, verschillende meningen en vooral ook tussen de sprekers en het publiek. Architect Alexander Römer (*1972, Berlijn) en Frank Havermans (*1967, Breda) bijten de spits af over een thema dat hen bind: hoe activeer je de publieke ruimte met installatiekunst?

Alexander Römer (Construct-Lab) is architect en interventiemaker. Hij richtte ConstructLab op in 1998 als een forum voor participatieve ontwerp- en bouwprojecten. Vanaf2005 werkte hij met het Parijse collectief EXYZT o.a. samen aan de inzending voor de Biënnale van Venetië in 2006. ConstructLab werkt als collectief van ontwerpers, bouwers, architecten, fotografen, grafische ontwerpers, tuiniers en koks, die samen projecten initiëren en uitvoeren van Mons (Culturele hoofdstad 2015, BE) tot Montreal (Mont Réel, CA) www.constructlab.net

Frank Havermans is beeldend kunstenaar en ontwerper met een focus op de relatie met de context. Elk project kan beschouwd worden als een voorstel voor maatschappelijke verandering. Zijn interventies in de publieke ruimte creëren een bijzondere ruimtelijke en esthetische ervaring die een spannende dialoog met de omgeving afdwingt. Havermans’ veelal futuristische en bevreemdende constructies herijken letterlijk het straatbeeldHet werk van Havermans was buiten Nederland onder meer te zien op de Architectuurbiënnale in São Paulo, de 15e architectuur biënnale Venetië Hong Kong, Wenen, Jakarta , Toronto en Chongqing.

Voertaal: Engels

17-04 19.30 - 21.30 uur

Prijs: €7,50

.